AktualityPozvánky

130. výročie vzniku dychovej hudby v Žikave

poradna

 

Rok 2018 je rokom, kedy si dychová hudba Žikavanka a jej členovia pripomínajú 130. výročie svojho vzniku. Z tohto dôvodu sa kapela rozhodla usporiadať oslavu na počesť okrúhleho výročia a všetkých ľudí, ktorí sa zaslúžili o vznik a prežitie výnimočnej dychovky.

Oslava sa bude konať 21.7.2018 pred KD Žikava a môžete sa pripraviť na oslavu vo veľkom štýle. Prípravy začali ešte v roku 2017 a momentálne vrcholia. Organizátori sa rozhodli, že táto výnimočná udalosť si zaslúži aj výnimočný program, preto celá oslava bude hlavne o dychovke, ale nie len o nej. Návštevníci sa môžu tešiť na špeciálny program a výnimočných účinkujúcich, ktorých si budeme postupne predstavovať na našich webových a facebook-ových stránkach. Okrem toho sa môžete tešiť na tradičnú dedinskú zábavu so všetkým čo k tomu patrí!

Účinkujúci:

Moravanka

Hlavným hosťom oslavy je Moravanka Jána Slabáka. Legendárna dychová kapela natočila svoje prvé rozhlasové snímky v roku 1971. Odvtedy pôsobí na profesionálnej scéne až dodnes a teší sa veľkej obľube publika, o čom svedčia aj jej úspechy: vypredané koncerty, široká poslucháčska základňa, zlatá, platinová a diamantová platňa za milióny predaných nosičov, viac ako 40 ročné pôsobenie na profesionálnej scéne, počet odohraných vystúpení prekračuje číslo 7500.Legendárna Moravanka vystúpi ako hlavný hosť oslavy v Žikave.


Bubnová show   CAMPANA BATUCADA

CAMPANA BATUCADA  je bubenícky orchester plný entuziazmu, ktorý sa nedá prehliadnuť ani prepočuť! Masa energie, rytmu, radosti, pohybu… PRVÁ ŠKOLA SAMBY a držiteľka oficiálneho slovenského rekordu – najväčší sambový orchester na Slovensku (77 bubeníkov). Zakladateľom a lídrom je Igor „Presidente“ Holka. CAMPANA BATUCADA je na Slovensku prvá kapela interpretujúca brazílsku sambu, batucadu, samba reggae, maracatu, samba afro, ktoré interpretuje nielen v tradičnom podaní, ale kombinuje ich s modernými štýlmi a groovom.


 Bailadora DG

Tanečná skupina Bailadora sa venuje výučbe pôvodných aj moderných latinsko-amerických tancov (Reggaeton, Samba, Salsa, Cumbia, Merengue, Mambo) a tancov exotických krajín (Tahity, India, Afro, Belly dance). Stelesňuje vášeň, energiu a emócie prímorských krajín. Cieľom tanečnej skupiny je priniesť temperament, hudbu a korene bohatých kultúr na parket tanečných sál a pódii.


Elixír, Nátura, DH Žikavanka, Žienky zo Žikavy

Občerstvenie:

Na oslave bude zabezpečené občerstvenie prostredníctvom stánkov, v ktorých si návštevníci budú môcť vybrať z viacerých jedál, rovnako tak aj nápojov. Z tohto dôvodu nie je nutné, aby si návštevníci nosili na oslavu vlastné jedlo. Pri stánkoch budú pripravené miesta na posedenie. Stánky aj posedenie budú umiestnené neďaleko pódia, takže možnosť vychutnať si program spoločne s dobrým jedlom bude zabezpečená. O občerstvenie sa postarajú poľovníci zo Žikavy, ktorí pripravia výborný guláš z diviny a Žikaveckí záhradkári sa postarajú o pečené špeciality.

Parkovanie:

Parkovanie bude zabezpečené priamo v obci. O obchádzkach a dopravných obmedzeniach bude vodičov informovať prenosné dopravné značenie a usporiadatelia. Usporiadatelia návštevníkom poradia kde a ako parkovať, aby bol zabezpečený voľný prejazd, z tohto dôvodu PROSÍME NÁVŠTEVNÍKOV O REŠPEKTOVANIE POKYNOV USPORIADATEĽOV A PRI PREJAZDE OBCOU O ZVÝŠENÚ OPATRNOSŤ A DODRŽIAVANIE DOPRAVNÝCH OBMEDZENÍ.

Srdečne Vás pozývame na 130. výročie vzniku dychovej hudby v Žikave, ktoré sa uskutoční 21.7.2018 so začiatkom o 15:00 hodine pred Kultúrnym domom Žikava.

Info: 

www.zikavanka.sk

https://www.facebook.com/DhZikavanka/

DH Žikavanka


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button